Monday, September 21, 2009

New Zealand vs. Australia

Zolibol mara "kihoztuk az allatot" - hahaha, ez igy vicces, de aki ismeri, annak az a hirem, hogy nyugodt, higgadt baratunkat Orsikaval es a 20 kerdessel/perc sikerult visszarantani a "Regi Zoli" allapotaba - es ennek mindannyian orultunk :O))))

Mai "bucsuvacsorank" kellemes beszelgetessel folyt (meg nincs vege, csak atcsapott computer es playstation szakkorbe), amibe egy idore Apu is becsatlakozott - erdeklodven Ze ausztral elmenyeirol, s ujzelandi eleterol.

Zoli itteni benyomasai egesz pozitivak :-) bar kicsit melegnek talalta a tavaszt az aucklandi idojarashoz kepest :) A majd egy hetes latogatasuk alatt sok helyre elvittuk, sokmindent megvitattunk. Osszessegeben itt joval dinamikusabban zajlik az elet, viszont dragabb is sok szempontbol.

Ahogy Apunak fogalmazott: ket oldalrol kozelithetjuk meg a temat.
A jo oldalrol: tengerre nezo 3 szobas hazberles, sajat vallalkozas, munkaba menet nehany tengerpart erintese, megfizetheto arak, fizetesbol kellemesen valo megeles, gyermeknek, illetve sajat igenyeknek megfelelo hobby/sport (pl. golf) uzese, telen kicsit huvos idojaras, de kellemes nyar, nem tul nyuzsgo varos, elviselheto forgalom, viszonylag olcso autoarak, lakasberles, nyugis eletvitel, viszonylag (felszinen) baratsagos emberek, kellemes kornyekek.
A masik oldalrol: rendes futes/szigeteles nelkuli hazak, telen szetfagyas, rovid nyaron hol megsules hol 16 fok, rengeteg eso (bar szep zold a fu :)), ausztral(europai?) valasztek toredeke (xy haztartasi termektol az epitoipari termekekig), mosas, szaritogep nelkul: a ruhak napok utan is vizesek a szaritokotelen; szaritogeppel: 2 nap mulva lesznek a szekrenyben nedvesek. Kabat bepeneszedik a szekrenybe a teli nyirkossagtol. X embercsoportok nem kedvelik y embercsoportokat, es igy tovabb (a felszin alatt). Birkak, tehenek a belvarosban (Mt. Eden, Domain). Tobb birka, mint ember - sokmindentol jooo tavol.

Az elobbi-utolso fel mondatom Ausztraliara is igaz, a tavolsag (vegul is mitol? Europatol?) hatranya s egyben elonye is. Nalunk dragabbak a kocsik, kozlekedes, dragabb a lakber, es ugy altalaban az elet, s nagyobb a nyuzsges Aucklandhoz kepest. Oriasi dugok vannak reggelente/delutanonkent, s omlenek a turistak, tanulok, bevandorlok Sydneybe. Lehetoseg sok van, jo az ido, szepek a partok, elerheto aron remek dolgokat lehet csinalni egyenileg/csaladilag. Viszont sok haz meg mindig szigeteles nelkuli, az energia a szobakon at vilagmindensegbe tavozik, s minel tobb az ember, annal jobban lazulnak az eredeti szabalyok (pl. meg mindig at lehet menni zebran csukott szemmel, de azert 20-bol egyszer mar fel szem legyen resen).

Ujzi - ha meg emlekeztek - a szivem csucske, plusz csupa jo dolgok tortentek mind a kilencszer (asszem), mig ott voltam, ugyhogy en tovabbra is imadom ;-) De Ausztralia se rossz :)
Azert kicsit megemlekeztunk a Jozsef Attila es Furedi uti lakoteleprol is :))

Rengeteg mindenrol tudnek irni, de mar nincs erom. Akit erdekel, kerdezzen batran :)
Amugy Mindenhol jo, ha Belul jo (mondom en, az izgaga).

Egyebkent nyuzsgo eletet kisvarosban is, s bepunnyadt eletet nagyvarosban is lehet elni.

Nem attol fugg, hogy jol erzed-e magad, ahol vagy, hanem attol fuggetlenul jol erzed-e magad, ahol vagy?

Huh, ezt jol leirtam - asszem befaradtam, joeccakat :)))))

No comments: