Monday, June 22, 2009

Bence 3 eves lett!!

Ujabb gyors bejelentkezes.. letoltottem a hetvegi NAAAAGY SZULINAPI BULIK kepeket :)

Mivelhogy Kisdedunk csutortokon lett 3 eves!!! Koszonjuk szepen Mindenkinek a koszonteseket!

Kedd ota /szinten/ nagyon sok minden tortent, ugye megjott Lacko, Szegeden Csalad-Baratozunk, volt minden, mi szem-szajnak ingere a rekkeno hosegben, pancsi, furdi, bicajozas, na meg fozocske de sorosen, ugymint: korompori, gulyas, marhapori, persze mindez bogracsban! Es akkor ezek meg csak a dolgos hetkoznapok voltak :)

Eljoven a szombat, a Csalad Apai Aga tartott egy osszeroffenest, majd vasarnap Anyai Agon folytatodott a kisebb lagzi meretu dinom-danom, isteni finom etkekkel, ujabb bogracsozassal, sutogetessel, hogy a tortakrol ne is beszeljunk! S nem utolso sorban jo volt ujra latni a Rokonsagot!!!! Vegezetul pedig a Csaladi Focimeccs koronazta meg a napot, a regi grundon :O)))

Kulon koszonet a Holgyeknek, s termeszetesen Segitoiknek is, hogy ilyen szuperul megtarthattuk Bence 3. Szulinapjat!!!

Raadasul az en csaladom is itt volt e jeles hetveg alkalmabol - Orsika es Lala, hianyoztatok!!!
Tortat faxolunk :)) Jatekokat szinten koszonjuk, szerintem visszaterven Sydney varosba, at kell rendezni a lakast egy komplett gyermekszobava :)))


Mivel kiderult, hogy sokan olvassak es szeretik a gyermeknevelos hozzaszolasaimat (koszi, kellemesen meglepodtem, nem is hittem volna), alljon itt meg egy dolog:
Bence szerdan letette a pelust, es azota csak akkor van szuxseg ra, ha se wc, se bili a kornyeken es kakilni kell. Minden korabbi probalkozasunk (na nem szakadtunk bele) sikertelen volt, mig nem csutortokon, pontosan a 3. szulinapjan ugy gondolta, mostmar szolni fog, ha jon a tema, es felvaltva hasznalja a zenelo piros ferrari bilit a rendes wc-vel. Mellesleg 4 ejszakan at a pelusa reggelre is szaraz maradt, hogy ez jelent e valamit, vagy sem: nos, kulonosen nem rugozom rajta. A mi Kisdedunk ettol se nem jo gyerek, se nem rossz gyerek: sajat tempojaban hagyjuk fejlodni.

Most 3 eves kisfiu anyukajakent elismetlem, amit varandossagom alatt "tanultam": az elso 3 ev rendkivuli fontossagat, ugymint: az erintes, a szem- es borkontaktus, a hordozas jelentosege, az igeny szerinti szoptatas, igeny szerinti banasmod, kommunikacio es metakommunikacio, vagyis a kisbaba magatol kialakitott jelrendszerenek leolvasasi-kepessege, a kisgyermekre forditott tiszta figyelem, a hasznos-fejleszto jatekok, a kotodes fontossaga es az "elni es elni hagyni" elv. :O)

No comments: