Wednesday, March 4, 2009

Mikor egy kapu bezarul, kinyilik egy masik valahol...

Fogadalmat kellene tennem: "uj eletet kezdek" - ami azt jelentene, hogy jobban beosztom az idomet.. Bar mar eleve az egy nagy elorelepes, hogy alakulnak az otthoni programok, joval az utazasunk elott :)

Hiaba nem fogok dolgozni jovo hettol, nincs megallas, csiszolni kell a cegeket, letenni az ausztral jogsit, intezni a hivatalos ugyeket.

Na meg az ujabb otleteim arrol, hol toltsuk a Husvet/Szulinapunkat... mivel engem iden /meg amikor megszulettem, 20 eve is :))/ a Nyuszi hozott /Lacko lecsuszott 1 nappal a Husvetrol boccs ;-)/ szerintem kitalalok 3 otletet es Lacko majd valaszthat, melyiket akarja :)))
Kar, hogy mar alszik, biztosan nagyon orulne ennek :))) Dehat elvegre O is Szulinapos lesz!!!!

Mindenesetre a Latvanytabla megvan es szinte hihetetlen modon a BLUE RAY lejatszonk is megerkezett. Ennek a rovid tortenete a tevenkhez kapcsolodott, amit Lacko tavaly azert vett, mert tobbek kozott ez volt /lett volna/ a bonusz hozza... aztan vart, vart, es kiderult, hogy rosszul regisztralt a Samsung oldalan, nem oda, ahova kellett volna, bocsesz, igy jart... mondtak eloszor.. aztan ujabb par telefon utan kiderult: szerva itt, csere ott: kuldik a lejatszot.. de semmi.. ujabb telefon: hoppa, ezer bocs, de most mar megvarjak az ujabb modellt, es azt fogjak kuldeni.. Nemreg rakerdeztem, erre azt mondja ez az Aldott Jo Bekes Higgadt Emberem, hogy o mar nem telefonalgat tobbet, lesz, ami lesz. Erre nem megjon ma ??

Van egy konyvajanlatom annak, aki szereti az utazast es humort, bar ez nem kifejezetten kalandregeny:
Elizabeth Gilbert: Izek, Imak, Szerelmek
Bovebben itt:
http://www.libri.hu/hu/konyvek/irodalom/tovabbi_konyveink/eat_pray_love
Kaptam valakitol, aki bizonyos reszeknel allitolag ram ismert.
Nos, ez az utazas-orulet-vonulatban mindenkepp igaz, a tobbi muhelytitok, de teny, neha mintha magamrol olvasnek, koszi Liz ;-)

Ma arrol beszelgettunk ebednel, hogy itt nem erzodik a Nagy Gazdasagi Valsag annyira, mint mondjuk Europaban, sot az ausztralok meg mindig viszonylag sokat koltenek magukra.

Az allam ujra befecskendez a gazdasagba egy nagy adag ozzi dolcsit a 42billio dollarbol, ami 90 ezer munkahelyet hivatott tamogatni.
Azonnali gazdasagi segitseg okan 5 kulonbozo csoport kap egyszeri AUD 950 kifizetest marciusban es aprilisban.
Az 5 bonusz az alabbiaknak jar:
- 950 dollar az adofizetoknek, akik 100ezer dollaros evi fizetessel vagy alatt vannak /ez 3lepcsos, keresettol fuggoen/- 8.7 millio embert tamogat,
- 950 dollar Csaladi Tamogatas - masfel millio olyan csaladnak, ahol egy fo-kereso van,
- 950 dollar tamogatas a Farmereknek es mezogazdasagi kisvallalkozoknak -kb. 21500 fot erint,
- 950 dollar Gyermek Iskolakezdesi Hozzajarulas - 2.8 millio gyermek az alacsony/kozep arbevetelu csaladokban,
- 950 dollar Tanulmanyi bonusz - osszesen 511millio dollar koltseghozzajarulas az oktatashoz.
http://www.pm.gov.au/media/Release/2009/media_release_0778.cfm

No comments: