Saturday, October 18, 2008

Nosztalgia ..avagy.. Ujzeland 1.

Szivem csucske. Kulonbozo okok miatt hetszer jartam a Szigeteken. Egyszeruen IMADOM. Hogy miert nem ott vagyok, miert itt, a Nagy Testveren? A Sors mar csak ilyen.. arrebb vezerelt nehanyezer kilometerrel, de idonkent megesik rajtam a szive,s enged kalandozni Kis Csatlosan :) Megtalaltam az 5 evvel ezelotti kepek egy reszet, amit Zsuzsatol kaptam. Ezek papirkepek, szkennelve, de azert talan igy is visszaadnak valamit :o)
2003. majus.
Zsuzsa es en korbeneztunk a Deli-Szigeten. Ot eve tortent, de a mai napig nem felejtettem el a kalandokat. Volt szerencsem sok szep helyet latni a Vilagban.. egyszer talan majd kideritem, mi huz ebbe a ketseg kivul gyonyoru orszagba valojaban ;-)
2002. januar, London.
Annyi minden tortent akkoriban..ugy porogtek az esemenyek, hogy nem gyoztuk kapkodni a fejunket. Es egyszer csak leesett. Szinkronicitas. Minden es mindenki a helyen van. Innen mar egyenes ut vezetett Ujzelandra, 11 honappal kesobb.
2002. december 02. Auckland fele..
Szoulban eloveszek egy konyvet, a haveroktol kaptam. Kiszurasbol? Hogy szorakozzak? Mindegy, van 6 oram, belekukkantok. Sex es a City. Uton az ismeretlenbe nincs idegem olvasni. Elteszem.
2002. december masodik hete. Fort Street, Auckland
Ulok a nappaliban, egy turista-szallason, a belvarosban. Megszolit egy lany: "Te magyar vagy?" Ranezek: honnan tudod? "Sex ES a City" Hihetetlen. O Zsuzsa. Perceken belul negyen voltunk: Eletre Szolo Baratok. Ez nem baratsag volt az elso pillantasra, ez annal joval tobb. Aki ismeri az erzest, tudja, mirol beszelek.
30 eves voltam. "Ilyenkor mar csaladot alapitani, gyereket szulni kell." Hallgattam.. Mar akkor is onfeju voltam, egy Kos.. aki nem ismer lehetetlent,,, es a csodakra is csak kicsit kell varni :))
Ujzeland.. hogy nekem mit jelentett? Torok etteremben mosogattam /valaszthattam pincerkedes vagy e kozott/. Vicces, DE JO volt a sok irodai munka /konyveles, PA/ utan! A torokok imadjak a magyar lanyokat :) Egyebkent nagyon rendesek voltak. Mosogatas utan/elott a Hiltonban volt szerencsenk kondizni jarni, ahol 1x Gwyneth Paltrow-ba botlottunk. Lucival csortetunk, kivagodik az ajtobol egy szoke csaj: mondom, Te, ez nem ugy nezett ki, mint a... igen, o volt! Opp, erkelyen meg Tom Cruise, akkor meg Penelope Cruz-zal felettunk.. Meccaban Susan Sarandon.. es mar nem is emlexem, kik :)) American Cup, a Vitorlasverseny zajlott, Gergo, a rozsakertesz elmagyarazta a szabalyokat, Fiuk drukkoltak.. Meglepett a teny, hogy csak decemberben tobb, mint 100 magyarral talalkoztam. Hiaba, mindenhol ott vagyunk. A szigetek gyonyoruek, a nyar forro volt, a munka vidam, a tarsasag jo, a bulik nyuzsgosek.. SZABADSAG, utazas.. Egyedul mentem, Eletem Legjobb Fel Eve volt. Egyszer majd konyvet irok rola :))
Megvolt a Foproba.
2003. december. Lacko besetalt az Irodamba. Egyuttal az Eletembe.
2004. februar. Ismet a Deli Felteken. Hittem volna? Fogalmam nem volt rola, megis Tudtam.

Emlekszem, mikor Zsuzsaval megerkeztunk a Mount Cook labahoz. Ott alltunk, elottunk a Sziget legmagasabb hegysege, fuggohid, havas csucsok, reggeli zimanko.. egyszer csak telefonom megcsorren, APU hiv az ejszakaja kozepen: Szilvike, most nezek egy doksi filmet Ujzelandrol, a Mt. Cook-ot mutatjak eppen! APU, EN MEG EPP ITT ALLOK! Fantasztikus erzes, ezekert erdemes ELNI!! Meg jo, hogy volt beloluk jo sok :O))

Ujzelandtol soha nem bucsuztam el veglegesen. Meg var, meg tartogatja meglepeteseit..

1 comment:

Moki & Rudi said...

Szilaskam! Ezt olyan jo volt olvasni!!! Kirazott a hideg joparszor! Igen, ezekert a percekert erdemes elni!!! Nekem is lenne mibol konyvet irni... :)
Puszillak!