Friday, October 31, 2008

Ausztralia es a recesszio avagy csak eros idegzetueknek

Nap mint nap egyre tobben kerdezik tolunk: itt, "Down under" mi a helyzet a naaaagy gazdasagi vilagvalsaggal?
A valaszaimhoz biztonsagi oveket keretik bekapcsolni, mert eddig direkt nem emlegetett temakba csapunk bele. Na, hajra!
Eloszor is, hogy a sajat es kornyezeti tapasztalatokat emlitsem: igen, ide is gyuruzik termeszetesen a valsag, kuldik el az embereket a cegektol, Lacko munkahelyen is 6 kevesbe fontos pozicio szunt meg nemregen.
Lacko utolso valasza erre a kerdesre ugyan kicsit necces volt: igen, erezzuk; korlatoztak az alkohol vasarlast a cegnel /eddig heti 120 uveg bor es es 240 uveg sor volt 70 emberre, a korabbi csoki, keksz, es ragcsa helyett pedig mar gyumolcsot vesznek, jelenleg mar csak pentekente lehet alkoholt fogyasztani: 40 uveg sor es ugyanennyi uveg bor/het all rendelkezesre/. Hozzafuznem, hogy nalunk ugyanugy van kave, kakao, cukor es tej korlatlanul, de alkoholrol nem tudok.. egyik kollegam mondjuk emlitette, hogy ha felkoltoznenk Brisbane-be, akkor ott pentekente jam-session, vagyis zeneles is van az irodakban, hat nem tudom, ezt meg nem hallottam korabban, talan a Brissie-i kollegakat kellene megkerdezni :)
Viccet felreteve, itt a mai aktualis miniszterelnoki nyilatkozat, miszerint aggodalomra nincs /annyi/ ok itt minalunk :)) Biztos vagyok benne, hogy most mindenkinek vannak pro-contra peldai. http://news.ninemsn.com.au/article.aspx?id=658694
Az ingatlanpiac esik, de az utolso, amibe fektetni szeretnem a penzem: egy konnyuszerkezetes haz - pardon, lehet, hogy nincs igazam. Egy OLYAN tipusu haz, amiben most lakunk. Ja, hogy ez az altalanos? Lecek, gipszkarton, disznek egy teglasor? Ezen a 15 fok/12 ora homerseklet ingadozason meg mindig nem tudtam magam tultenni.
Lacko - recesszio ide vagy oda- , jo kis allasajanlatokat kap. Oh, de barhova is koltozzunk legkozelebb, remelem, TEGLABOL lesz :))) Nem mintha elegedetlenkednek, csaladi hazban lakni remek, remek, de en, mint a menesi-kenyszeres, ahogy a barataim szoktak hivni, direkt orulok, hogy csak berlunk, es berlunk, igy oda megyunk, ahova akarunk viszonylag gyors utemben, ebbe evi 1-2 koltozes belefer. Egyelore talan maradunk itt, bar ha nem gondolkodnek, felolem reggel indulhatnank.. de egyelore tobb korulmenyt figyelembe veve, mint a forro fejet, meg egy picit maradhatunk Sydney-ben :)) Mondjuk egy kicsit nehez annak, akinek az Egesz Vilag az Otthona /En/, annak viszont konnyebb, akinek Barhol jo, de Ausztraliaban legyen /Lacko/ :O)
Visszaterve a Vilagvalsagra.
Jo lenne /jo lenne???/ tudni, hogy kik iranyitjak a Fold lakoit drotokon rangatva, mint a Marionett figurakat.. uh, szivesen nekiallnek politizalni is, de most nem ezert ultem le, es kulonben meg.. velem is csak tobben lennenk, ez az egesz tema csak idoveszteseg, mivel az anyagi erdekek dominalnak, nyilvan nehany ember jol jar, a tobbi meg..hat ja..
Politizalast es egyeb komolykodasokat meghagyom a REGI BARATOKKAL valo talira. Szivetmelengeto erzeseim csak duzzadnak, hogy tobb, mint OT ev itt tartozkodas utan is meg vannak, akik szervezik a Nagy Beszelgeteseket jovo nyarra, Haza. KOSZIX :O)) Azert tenyleg ISTENI ERZES, mikor az Ember Lanyara varnak a Ket-, Hat-, Tizen-, Huszon-, es Harminceves BARATSAGOK :)) Ezt Lacko is elmondhatna, ha o irna ezeket a sorokat, es EZ JOOO :)))
Es megint elkanyarodtam.
Tehat az ANYAGI VILAG VALSAGA. Ez lehet a kovetkezo alfejezetem cime.
Szoktam irni neha azt, hogy Emberek, Ebreszto!!!
Legutobb a gyereknevelesi velemenyemben lehetett olvasni, ha jol emlexem. Vegulis emlexem, mert nem mindenkinek tetszett. Azt bezzeg birom, hogy Magyarorszagon, pl. egy intezmenyben nagy tetszessel olvastak a "cikkemet". Igerem, egy napon vagy ujsag-, vagy konyviro leszek ;-) Akinek nem tetszik: ott a jobb felso sarokban a kis "x".
Vissza a doglodo anyagi vilaghoz.
Talan nem magaval az anyaggal van baj. Meg csak az emberekkel se lenne, ha a sok szerencsetlen lelek nem esett volna sajat maga aldozatava? Szepes Mariat idezem:
"Egy olyan világban élünk most, amelyet a legsúlyosabb légköri állapot ural. De épp ezért: ez a legjobb. Erre az évszázadra esett a Föld életének legdöntőbb fordulata: a világ a pokol felé halad, ökológiai, gazdasági pusztulás következik. Ezért ez a legjobb élet - mert hatalmas feladatokat ad annak, aki vezetni képes és mer, a jó irányba. Az emberek nem érzik, hogy bennük is keringenek a csillagok; azt hiszem: mi vagyunk az igazi földönkívüliek. Tönkretesszük a természetet és önmagunkat. Amit az ember művelni tud a maga őrültségében, tudatlanságában, veszettségében, az olyan elképesztő! És az agresszió csak ismétli önmagát. A természet törvénye a végletekbe való átlendülés. Mi most, annyi pestis után, megkapjuk a kapitalizmus szemetét. Szólni, hirdetni kell: ne engedj az agyadba mérgező gondolatokat! Az élet örök, elveszíthetetlen tulajdonod. Parázsként izzik. És nincsenek véletlenek; te sem véletlenül ülsz most itt. Örökké élsz - és életed értelme a küzdés. Tudd, hogy amit teszel, azt meg kell tenned; vannak kötelességeid, de vannak hihetetlen, gyönyörűséges perspektíváid a végtelen felé. A célunk maga az út: mindennap tanulni. Tapasztalatokat szerezni. Aki nem hisz a csodákban, az nem realista! Mert ami múlandó, az nem is igaz; csak az igaz, ami nem múlandó bennünk... Tudom, hogy hat rád. Nem fogod kiheverni; nem idegen toled. Egyszer majd kikel. Még más élnivalód van, nyilván..."
Amit ma nem ertunk..nem ugy ertjuk..nem biztos, hogy rossz vagy nincs..vagy azt jelenti, amit.
Draga Baratnem blogjat beszurom, fantasztikus, ahogy osszefoglalta a Jelen Mondanivalojat:
http://www.bego-family.blogspot.com/
A vallasok szettagoljak az Emberiseget.. pedig Minden Egy.
Valoban, ahogy Moni olyan jol osszefoglalta az Uj Generaciot, az egyre tobb Spiritualis informaciot es tanitast, talan ha nyitott szemmel jarunk, eszrevesszuk Mindennapjainkban a Tanitot, a Tanitast. Semmi nem veletlen, mindenbol tanul/hat/unk. Emberek! Ebreszto!!! Vilagvege, Dimenziovaltas, Rezgesszint-emelkedes, mind, mind egyre mutat: SZERETET. Ami nem megy, el kell engedni, de rossz erzesek nelkul, amit pedig fontosnak erzunk, be kell fogadni, a lenyeg a POZITIV gondolkodas/erzes/beszed/energia.
FELTETEL NELKULI SZERETET.
Nem kell mindent es mindenkit szeretni.
El kell tudni engedni.


No comments: