Wednesday, June 30, 2010

Otthon,, de milyen otthon?

Ma reggel rekordot dontott a hazunk. Negativ rekordot: 9 fok volt a nappaliban 8 orakor.

En balga - ezt mar tobbszor leirtam -, azt hittem, hogy attol mert dupla tegla egy haz, maris jobb minosegu, mint mondjuk az egysor tegla plusz gipszkarton felepitesu haz. Pedig el is olvastam a neten az ide vonatkozo reszeket, osszehasonlitasokat, stb.

Csak sajnos itt, ahogy ezt mar szinten irtam, az ugynokoknek fogalmuk nincs, hogy milyen allapotban vannak a kiado ingatlanok (negyzetmetert max. saccolni tudjak,,, szigeteles? mi o, epitesz? mondta az egyik), a jelenlegi ugynokunk meg anti-segitokesz.

Amikor kertem, hogy csinaljak meg a berepedt ablakot a bejarati ajton, kozolte, nem fog kiesni, amikor kertem, hogy a tenyernyi kitort ablakot javitsak meg, kozolte, hogy heti 400ert ez van.
Viszont nem szabad kifurni a falat, es sehogy sem szabad felrakni kepeket, ugyanis leesik a fal. Bluetakkel fekraktam az egyik festmenyemet (konnyu vaszonra festettem) es leesett a ragogumi szeru ragasztoval egy 50 centes meretu faldarab.

Mult heten az egyik esti musorban hasonlo esetet mutattak be. Ott a berlo a mediahoz fordult, mert 3 eve nem tesz semmit az ugynokseg problemai orvoslasara. Az eredmeny az lett, hogy az ugynokseg 50 dollarral megemelte a heti berleti dijat, miutan felhaborodtak, hogy miert kell mindjart a tevehez rohangalni. Tehat tovabbra sincs jo velemenyem a sok Lexussal es hasonlo autoval jarkalo slendrian ingatlanugynokrol, de ez persze csak engem zavar :)))
Amugy biztosan van lelkiismeretes, rendes es jol felkeszult ugynok is, csak en meg nem talalkoztam vele.

Meg valami: ha felhivok egy ugynokseget (mert most neztem par lakast a neten) a kovetkezo a parbeszed:
En: Jo reggelt, erdeklodni szeretnek xy lakas irant.
Recepcios: Jo napot, miben segithetek?
En: az interneten latom a lakast es a nyitvatartasi idot, megmondana, mikor koltozheto?
O: rajta van a weboldalon.
En: nincs, itt van elottem nyitva az oldal.
O: rajta kell lenni, megnezem.
En: Jo, varok. Kb.10 masodperc mulva
O: juli x-ediken.
En: ha nem erek ra elmenni (mondjuk) ma az inspekciora, mikor tudnam megnezni az ingatlant?
O: rajta van a weboldalon, nezzem folyamatosan.
En: megmondana, hany nm a lakas?
O: (peldaul) 2 haloszobas.
En: negyzetmeterre gondolok
O: nem tudom, de tagas.
Es leraz, szoval nagyon nem lehet veluk dumalni, kb. 10bol 10 azt valaszolja a kerdeseimre, hogy
1.) nezzem meg a weboldalukat
2.) nezzem meg a lakast.

Most nem tudunk egyebkent semmit nezni, Bencenek kotohartya gyulladasa van, en meg ugy kohogok, hogy kiesik a tudom.

Mindenesetre a haz, amiben 2 honapja lakunk nedvesedo falakkal bir (persze, az eso), dohos szaggal (persze, mert regi), orokke vizesek az ablakok (persze, mert kint hideg van, bent meg meleg), orokke nyitva kell hagyni resnyire a konyha es furdoszoba ablakokat (persze, mert kulonben bepeneszedik), beazik a veranda (persze, mert csak a haznak egy toldaleka, himi-humin osszedobva), bepeneszednek a muanyag eteltarto dobozok a konyhaszekrenyben (persze, mert nem szellozik rendesen), peneszes lett a vizszuro kancso belseje (persze, mert mit varok ettol, ha a tobbi is peneszesedik), nyirkos es kellemetlen szaguak a ruhak (persze, hiszen a levego is az), betegek vagyunk, miota itt lakunk - persze, ezek utan nem is csodalkozom.

Szilvi, csunyan rafaragtal a jo otleteddel.


Hogy jot is irjak:
VISZONT egyutt voltunk itt 3 hetig CSALADILAG, ugy ertem TESTVERILEG, ami talan 20 evvel ezelott fordult elo utoljara. EZ MINDENT VISZ ;O)
ugyhogy nem nyafogok.
Masik: mar csak 2-3 honap es lesz par het, amikor se nem 10 fok lesz, se nem 30, hanem kabe ugy, ahogy azt megszoktam eddigi eletem soran, egy szamomra mondjuk optimalisnak nevezheto 18-22 fokos hazbelso :)) vegulis mit vagyok kiakadva, nemigaz???

3 comments:

Unknown said...

Gyógyuljatok meg és költözzetek végre egy normális házba.

Ja, még egy piaci rést találtam a leírásod alapján: jól felkészült, segítőkész ingatlanügynök :D

Unknown said...

koltoznenk, csak az a kornyek, ahova mennenk kisse draga, peldaul ez az itt, nyugati keruletben levo haz 400-450 kozott mozog, az eszakibb reszeken mondjuk 600dolcsi/hetnel kezdodik... es akkor az ugyanilyen minoseg!! csak nem kell ejjel aggodnod, ha egyedul maszkalsz..
tudok meg par piaci rest felsorolni, ha erdekel :)))

Unknown said...

Persze, hogy érdekel! Sorold!