Thursday, December 18, 2008

Gidday Mate!

Huh, reg irtam mar.. most is ejjel 11 mult. Gyorsan belekukk Baratosnek, Ismerosok es veletlenul Ismeretlenek blogjaba, es megint fejbekolintom magam virtualisan: Hello! Itt a Karacsony!

Ahogy ma az ozzi fonokom bucsuzott: Merry Chrissie Szilvia!
Mi johet az Uj Evre ezek utan?? a New Years Eve-t hogy lehet vajon becezni.... ? :o)

Ezektol a szlengektol nem terek magamhoz: hubby, goody, blody, comfy... akit hevesen erdekel, itt talal belole jo sokat:
http://www.koalanet.com.au/australian-slang.html

Egy munkatarsam minden masodik szava a "blody"... egy ido utan mar blody idegesito :)
Masik kedves kollegankat pedig annyira farasztjuk mar Emesevel, hogy lassan tenyleg meg fog tanulni magyarul, vagyis johet hozzank nyelvleckekre ;-) nekem meg tartja a tovabbkepzeseket 2 kave kozott, mert perszehogytud ugy beszelni, hogy veletlenul sem ertsem meg :))))

Terry, a fonokom ma odajott hozzam, es megkerdezte: hogy akarok dolgozni a ket unnep kozott? Hoppa. Ez azt jelenti, hogy a 2 hetes project, amire oktoberben /ujra/ felvettek, meg mindig nem jart le... nana, hogy nem, hiszen nem is azon dolgozom haha, es egyelore meg kilatasban sincs, mikor terhetek vissza hozza /emlekeztek, a microchipek es a tervrajzos tema/, mindenesetre valami hatarozatlan idore szolo elfogadasomat akarja intezni,,, csak azt kertem, hadd dolgozzam harom napot a heten!!! Es ennek ok orulnek, juheej :) En is, mert annyi dolgom van, mint a nyu!
Az esemenyek felporogtek, a szinkronicitas a topon - minden megfeleloen zajlik, jo helyen es idoben, akarcsak maga a TITOK tortenne! Vagy lehet, hogy ez az? :)))

Bence mondja es rohan es iranyit. Vagy rohan es mondja es mondja? Esetleg rohan, rohan es kozben magyaraz? Kedves Nagypapak, kire utott ez a Kisded? :)) Remeljuk, nem az anyjara? Hehe. Jovo evtol elugrik bolcsibe, persze ez nem olyan igazi bolcsi, csak egyszer egy heten es csak rovid idore es Montessori modszeres es csak par gyerkoc, de szocializalodik majd, vagy mondjuk lesz idom egy jogaorara hahaha :)) Kerdezte a jogaszbol atavanzsalodott bolcsisnenivagyhogyhivjak, hogy beszel angolul? Mondom neki, most kezdett beszelni! De vegulis 2 het alatt felhozta magat a kevesrol a SOKKKra :)) es igen, mar angolul is magyaraz. Honnan tanul, en nem tudom, talan a Teletubbiekbol vagy a Wigglesbol, esetleg par baratjatol vagy csak ugy ragad ra valahol utkozben, mittomen, de szamolni es intezkedni mar jol megy neki talan a vilag osszes letezo nyelven :)) Szerencsere nem lehet sehol egyedul hagyni jelenleg, mert a jokepu terasz asztalunktol kezdve amit er, fel- es le-, ki- es bemaszik, mondjuk nem ugy, mint egy bebi, hanem mint egy kaszkador, ugrik, mint a nyul, es persze nagy oromere a haz kivul-belul korberohanhato. Valamiert imadja a hazimunkat, es bar senki nem kotelezi ra, megis boszen sopri a padloszonyeget a kinti sepruvel, locsolja a viragokat /es helyette amit er/, kuktaskodik a konyhaban, kedves tole, hogy az elhasznalt furdovizevel fel kivanja mosni a furdoszobat, es fantasztikus erzeke van felhomalyositani a szuleit, hogy mit is szeretnenk valojaban csinalni :)))

Ezek utan ha azt hiszitek, hogy Anyust a vegletekig kifarasztja, tevedtek. Na persze, ez nem mindig allja meg a helyet, de fogalmazzak ugy, hogy napkozben egy Kisangyal :) Aztan eljonnek az estek es jon O, Aki Kimutatja a Foga Feherjet! :o) Szem nem marad szarazon, ful nem marad birizgalatlanul!!! :))) Orsi es Lala neve nem marad kimondatlanul /nem nagyon halkan/ :)))

Orsikaek elkoltoztek, bar elvileg nem voltak idekoltozve, de megis, viszont most szervaltak egy akkora lakast a Cityben, mint ide Lachaza, REMELEM, HOGY TEGLA FALAKKAL :))))
Nem is tudom, kinek fog Bence ezentul orditani a fulebe,,,mondjuk most MAMA-t ugraltatja /aki nem en vagyok/ :)) Navarjatok, azt meg nem is emlitettem, hogy Beno az Anya szot es szinonimait nem sziveskedik egyelore hasznalni. De engem ez valahogy nem is zavar... hat Igazi Anyuka vagyok en???!? Hahaha. Szoval, nem zavar, EN ugyis mindenhol ott vagyok, ha kell, ha nem ;-)

Lacko meg mindig melozik sokat, bar most elvileg szabin lesz Unnepekkor, de megsem. Osszevissza rugtak multkori focimeccs alkalmaval az egyik labat, ugyhogy nem tudom, miben santikal, de remelem kifundal VALAMI JO KIS UTAZAST a ket unnep kozottre HAHAHA aki ismer, erti mi ez a nagy nevetes ;-)

Apropo. Unnepek. Szep nagy a keszulodes a Karacsonyra szerteszet a Vilagban. Nekunk meg nem jott meg a Hangulat, sot, reszemrol a Husok /nem eszem/ es Egyeb Karacsonyi Finomsagok sem nagyon izgatnak, de azert biztosan fogunk enni valami jot /mindig jot eszunk/ :)

Remelem, ebben a naagy valsagban az emberkek nem annyira esnek abba a hibaba, hogy meg nagyobb, meg dragabb, es mert a szomszednak is ilyen van... ajandekot kell szervalni. Na de ki vagyok en, hogy ilyeneket megmondjak? Egyet azert mondanek igy vegszonak: Szeretet Unnepe jon, persze, de azert az Ev Minden Napjan is SZERESSUK EGYMAST GYEREKEK! :)))))

4 comments:

Marcipán és Frutti said...

Sziasztok!Orsika barátnője Moncsi vagyok.Néha bekukkantok.Jó itt olvasgatni rég nem látott barátnőmről:)is.Bence és Marci nagyon hasonló kisemberek,úgyhogy asszem számíthatok hasonlóan vidám pillanatokra a későbbiekben:)
Puszi Mindenkinek,de Orsikának külön is:):):)

Unknown said...

Igyexem akkor tobbet irni Mindenkirol :)

Marcipán és Frutti said...

Boldog Karácsonyt az egész Családnak!!!

Unknown said...

Koszi,Nektek is utolag! Elozo bejegyzesemmel benaztam, meg irni akartam, hogy Orsika puszil, es nagyon orult Neked itt :) megneztem a weboldala/i/dat, szuper minden, csok a Csaladnak :)