Thursday, August 14, 2008

NEGY utlevel KET evesen, avagy hajra Uj-Zeland!

Bence 2 eves. Hivatalos olvasatban ez azt is jelenti, hogy nemsokara lejar az utlevele, pontosan szeptember 4-en. Kivetelesen (!) elorelatok voltunk s majus elejen bementunk a Sydney Konzulatusra ujat igenyelni. Julius kozepen kiderult, hogy sajnos a havi postaval nem jott meg, majd augusztusban. Csakhogy mire a posta ideer Magyarorszagrol, nekunk mar vissza is kell jonnunk Uj-Zelandrol.
Mi legyen? Ideiglenes utlevel! 2 hettel ezelott tehat berongyoltunk a konzulatusra, 10 perc alatt megvolt. Igen am, de agyilag zokni vagyok, es nem gondoltam MINDENBE bele.
Csak:
1.) az ausztral bevandorlasi hivatalt hivtam fel, hogy ha a gyereknek van 2010-ig vizuma, akkor visszaengedik e hamarosan lejaro utlevellel? Igen.
2.) Legitarsasagot: /Emiratus/: felszallaskor MINIMUM 1 honapig ervenyes utlevellel kell rendelkezni. OK.
3.) Ujzi bevandorlas honlap: belepeshez ervenyes utlevellel kell rendelkezni. Kipipalva.
Nos, ez a 3 tenyezo vezetett az aznaptol szamitott osszesen 2 honapig ervenyes uj utlevelhez. Konzulatus utan visszamentem a munkahelyemre, amikor is bevillant, hogy lehet, hogy nem lesz eleg az ideiglenes utlevel ervenyessege?? Kutattam a neten, vegul talaltam infot arrol, hogy 3, illetve arrol, hogy 6 honapig jonak kell lenni az utlevelnek /erre hogy nem emlekeztem!?/
Vegul felhivtam a kiwiket. Na, nehogy jol erezzem magam, 3 honapig ervenyesnek kell lenni minimum! Konzult visszahiv, en kerek elnezest :) Mondjak rendben, ujra megcsinaljuk, ezuttal Ferj maradhat otthon, eleg leszek en + 1 foto a Kisdedrol, na es persze az ujabb utlevel dija. Masnap /mult pentek/ visszanyargalok a konzulatusra. Kiderult addigra, Bence UJ MAGYAR utlevele julius 23 ota a Kulugyben hever, de hat mit tehetunk, ha havi 1x jon/megy a posta? Es mint mondottam, aug. 20-ara mar vissza is jovunk. Igy hat ujra megcsinaltuk az ideiglenes utlevelet - ezuttal 6 honapra - amit persze augusztus vegen ervenyteleniteni kell, mikorra megjon a "rendes, 2 eves".
Osszegzes:
- 1 db szeptember 4-en lejaro 2 eves utlevel,
- egy szept.30-an lejaro ideiglenes utlevel,
- egy januar vegen lejaro ideiglenes utlevel,
- egy, meg Magyarorszagon tartozkodo, 2 ev mulva lejaro utlevel!
Na, erre varjunk gombot :))))))

HOLNAP irany Ujzi, remelhetoleg Auckland - Wellington kirandulassal, jovo heten jelentkezunk az elmenyekkel! Kia Ora!

2 comments:

Anonymous said...

Dehogy vagy zokni! Tök jól átgondoltad, megszervezted, végrehajtottad! Most aztán majd kártyázhattok is akár Bence útleveleivel :-)
Bácskai Ági

Anonymous said...

Komoly tervezes, ugyesen csinalod. Jo utat kivanunk!