Monday, August 4, 2008

Kirandulas, kiallitas, filozofalas

Het vegen gyonyoru ido volt, igy vasarnap ellatogattunk a kozeli Scotland Islandre, mely egy sok szempontbol erintetlennek mondhato, nagyon kellemes kis lakoovezet :)
Szombaton behajoztunk a Sydney obolbe, hogy megtekintsunk egy meglehetosen rendhagyo, kortars muveszek altal letrehozott kiallitast. 20 perc kompozas utan megerkeztunk egy gyar-szigetre, talan anno hajojavito uzemkent mukodott, most a kiallitasnak adott otthont.
Az elso 10 perc alatt ert sokkhatasnak koszonhetoen - mint pl. 2x 4 plafonra fellogatott bringabol kiszurodo nyomaszto zorejek lassitott-biciklizo fazon kivetitesevel egybekotve; bunker-szeru-epitmenyben monitoron lathato emberi szajbol kiszurodo mormogasok; gepmaradvanyok, rajzok latvanya elhagyatott termekben, mikozben az Internacionale ment nyomaszto eloadasban es meg sorolhatnam, hogy mi okbol olvastam vegigl az utmutato kis fuzetet. Lenyegevel egyetertettunk; nyomaszto, hatborzongato, meghokkento legkore elgondolkodtatasra kesztetett.
Celja: Vilagunkban olyannyira el vagyunk tevedve, hogy NINCS IDONK az evolucios fejlodes utjat jarni, revoluciora van szukseg! Egyertelmu, hogy ez a forradalom bekes szandeku, de gyors valtozasokat kovetel, amennyiben meg akarjuk menteni magunkat, Foldunket.
EMBEREK, EBRESZTO! Hany pofon kell meg az elettol? Hanyfajta rakos megbetegedes, baleset, arviz, foldrenges, es egyeb katasztrofa kell meg, hogy felfigyeljunk: vesztunkbe rohanunk!?! Anyagi vilag... anyagias vilag... haszonszerzes, lehuzas, erdekkapcsolatok.. segitek, ha segitesz.... baratilag. BARATILAG??? Emberi erzesek? Mindenkinek a maga keresztje? Karma?
NYITOTTSAG. VALTOZAS. FEJLODES. Szeretet. Megbecsules. Oszinteseg. Tisztelet. Onzetlenseg. Kinek, mit jelent.. mit is jelent? Lassan furcsak ezek a szavak...
Moni baratnom /www.bego-family.blogspot.com/ gyonyoruen ir a Szeretetrol, azt hiszem, nala jobban nem erdemes megfogalmazni, egyebkent tokeletesen egyetertek Vele :)

2 comments:

Anonymous said...

Ha't ez nagyon jo'l hangzik :) Udv.:Bandika

Anonymous said...

Hopp...felrement...szoval ez a melora vonatkozik :/ Bandika