Wednesday, January 2, 2008

Viszlat Oev - Isten Hozott, Ujev

2008. januar 2. Idokozben elszaladt az Ujev Elso Napja, de sebaj, itt a masodik, ket oraja :)
Karacsony ota ados vagyok a tortenesekkel... hiaba, itt a jo ido, strandolunk, beachelunk, sutogetunk, egyszoval keveset voltunk itthon. Van egy jo kis strand Manly-ben, 2 felnott, 2 gyermekmedencevel, parkkal es jatszoterrel, nagyon kellemes, se nem tul sos, se nem hullamzik! Furge gyermekkel elonyosebb, mint az ocean, utobbi inkabb Lackoval egyutt, harmasban izgi.
Szilveszter napjan a hatalmas viztomeg extran izgalmas volt, ugyanis oriasi hullamok miatt lezartak az egesz Dee Why Beach-et /is/, beleertve a 2 medencet. Az eletmentok tobb helyre szorfdeszkakat es motoros mentocsonakot raktak, a parti orok sippal vagy hangosbemondon figyelmeztettek a furdozoket, ha tulmentek a kijelolt helyeken - veszelyes aramlatok alakultak ki. Lattam, ahogy egy ficko sekelynek latszo vizbol nem birt kijonni, de ahogy feltette a kezet, mar mentek is erte deszkaval es kikaptak a vizbol. Annyira meghato!!! Lacko a megmondhatoja, milyen erzes, ha valaki azt hiszi: "oo, ez a viz csak terdig er" majd jon a dobbenet: "hoppa, befele visz! nem tudok kimenni!?!?" persze, nem szabadna panikolni... mondom en, aki egyszer emiatt mar majdnem megfulladtam az Adrian... Szinte szemelyes halat erzek a mentosracok irant, mikor latok 1-1 ilyen akciot! Lacko pedig azt latta, amit en nem - mivel lenyugozott egy oriasi hullam, ami a medenceknel a nagymedencen atcsapva a kismedencebe todult - egy, a medence szelen allo, Bence korabeli /masfel eves/ kisgyereket elkapott a vizaradat, s bevagta a kismedencebe, szerencsere nem a bokaig ero resznel. Egy holgy kialtozott: "ott egy bebi, ott egy bebi", egy ferfi mar ugrott is, es kikapta a gyerkocot! Nagyon esznel kell lenni. Lacko levideozta/fotozta a telefonommal, amint gyerekek es felnottek a medencek szelen allva, lancokba kapaszkodva elveztek, ahogy atcsap fejuk felett idorol-idore a naluk joval magasabb viztomeg... Nagyon szep, ugyanakkor dobbenetes latvanyt nyujtott az ocean! Visszaterve, Lacko a 2 Unnep kozott itthonrol dolgozott, amikor pedig raert, meglatogatott bennunket nehany Kedves Ismeros :)). Uristen, mar nem is emlexem, mi volt meg, cirkulaltunk ide-oda a varosban...pedig mindig azert pampogok, hogy alig megyunk valahova :)))))) Hiaba, Kisdeddel mar nem olyan konnyu :)))
Szilveszter: delelott csaladi elet a skypen, vonalason, es mobiltelefonon az Otthoniakkal, du.hullamnezes, jatszas, ebed, csak forditott sorrendben :))) estefele pedig atlovagoltunk Manly-be, egy utolso fagyira 2007-ben :))) Megvartuk a 9 orasi tuzijatekot, de mivel Bence pont az elejen bealudt, hazamentunk. Az Igazi, ejfeli tuzijatekot mar csak tvben neztuk, de igy is nagyon monumentalis volt :))) Ujzelandon is szep volt, a Sky Towerbol!!!
Elsejen reggel ujabb internetes - Moni koszonjuk a kedves szavakat es szep kepet, viszont kivantuk Nektek is, a megfelelo idoben :))) -, illetve telefonos tarsadalmi elet a Tavolabbi Foldreszeken Tartozkodokkal, idokozben Lacko kiugrott a repterre Busyekert es Beaekert, akik megjottek egyhetes Tasmaniaban valo tartozkodasuk utan, majd felnyalaboltuk Attiek /KOSZI Agi-Atti!!!!/ bogracsat, es irany a Manly Dam! Tomi es Lacko osszeutottek egy bogracs-porkoltet, Emesevel, Orsikaval /Lajos sajna melozott/, Bencevel addig tartottuk a frontot :) vegul megjottek a kisse almos kalandorok is, egy kedves parossal Litvaniabol, akik epp Singapurban elnek amugy :)) Tarsasag, ido, viz tokeletes volt! Ahogy fott a pori, tobben odajottek megnezni, mi rotyoghat abban a fura alaku izeben :)) az utolso csapat meselte: naluk, Szerbiaban van hasonlo :) Ahogy anno Robival mondtuk: "ejjj, de ...marhara..nemzetkoziek vagyunk!!!" :))))) Fozes utan Tomi, a Szakacs elokapta wind-szorfjet (er igy leirni? hehe) es lehetett leckeket venni :) Batran kijelenthetjuk, Orsika remekelt! Lacko kisse ittasan /a sajat, veletlenul tok erosre sikerult soretol/ probalkozott, Makk Marci es Busy szinten jol nyomtak, en pedig videoztam. Elobb-utobb feltoltom oket ide :)) A mai reggel varatlan meglepetese: BELA felhivott mobilon! Jol esett, hogy gondolt ram, es ezuton kivanok neki meg egyszer Nagyon Sok Boldogsagot! :))) Bucsuzoul Zsuzsa kepeibol valogatok, remeljuk, visszajon, mar most nagyon hianyzik!!! ZSUUU!

No comments: