Thursday, January 19, 2012

Januári események

Az ausztrál "Bébiszitter"

Múlt héten nálunk volt Michelle, egy ausztrál, kb. 3O-35 éves nagyon nagyon kedves ex-óvónéni, aki a személyi edző Csillánk barátnője, és gyakorlatilag "tök véletlenül"kerültünk kapcsolatba.

A történet úgy kezdődött, hogy kitaláltam, Bencének gyakorolnia kellene az angolt, hisz december közepe óta velem volt otthon, és különösebben nem izgatta, hogy gyerektársaságba akarjon menni. Tehát magyar beszéd, magyar anyuka, magyar nyaralás a Gold Coaston, Ritával, Almával, Sanyiékkal, Orsikával Brisbane-ben..

Majd visszaértünk, és visszaállt a rend többek között a Párduc Projekthez: Csilla jön heti kétszer súlyzós edzést tartani nekünk (különben nem csinálnánk hehehe) :D

Szóval, említettem neki, hogy Bencének szeretnék valakit, aki dumcsizik vele angolul, mielőtt visszamegy az oviba, hogy magabiztosabb legyen, stb. Erre Csilla ajánlotta a barátnőjét, akivel gyakorlatilag 2 súlyzósás közben lebeszéltük a dolgot: jött egy héten át, napi 5 órát és úgy foglalkozott Bencével, hogy minden elismerésem és hálám neki! Bence csacsogott, játszott, rajzolt, énekelt, mindent, kint-bent, nagyon jól szórakoztak, Shelley pedig jól lefáradt, mindketten nagyon élvezték és én is a kis szabadságot :))

Az óvoda

A héten elkezdődött a 2hetes vakációs program. Beirattam Bencét minden napra, 7 gyerek van, két tündéri felügyelővel, minden nap csinálnak valami érdekeset, ma zene-napot tartanak, tegnap sport-nap volt. Saki, egy kis japán lányka és Jack, egy ausztrál srác nagyon kedveli Bencét, aki érdekes módon annak ellenére, hogy nem nagyon beszél hozzájuk, vezeti a csapatot - metakommunikációval, haha. A fürdőkádban mondjuk angolul játszik esténként, ez meglepő volt elsőre, mikor egyik nap hallottam.
Még egy hét az oviban, aztán irány a kindy alias iskola-előkészítő!

Magyarország, Ausztrália


2 hét és indulunk haza. VÉGRE újra nyüzsi van az életemben, hehe, megszínesültek a hétköznapok :D
Tegnap megjött Steve Parker most éppen Kanadából, ma Orsika Brisbane-ből, Steve ma lelépett Hunter Valley-be és holnap jön vissz a Mágneses Aktivációra, ahova sokan megyünk,,, Orsika utána lécel Melbourne-be, közben pedig a hétvégénk tele van táblázva minden jóval, szombaton pl. mindannyian, sőt, Zsolttal együtt egy workshopra is megyünk :) Vasárnap interjút csinálunk Steve-vel, a youtube tévénkhez Zsolttal, aztán meglátjuk, mit hoz még a holnap... a többiről majd később...
Ezt a pörgést szeretemmmmm :D

No comments: