Thursday, February 4, 2010

Melbourne-Sydney

Orsikaek Apuekkal visszaertek Melbourne es kornyekerol. Ahogy multkor irtam, kb. ugyanannyi idot cirkulaltak a deli reszeken is, mint mikor Brisbane-ig jutottunk, ujabb 2000 km-t lenyomva. Volt nagyon meleguk es esett is :-)

Lattak eloben koalakat - ahogy emlekeztunk Lackoval, a Great Ocean Roadnal furtokben fuggenek a fakon - es Orsika levideozott egy altalam meg soha nem latott gyorsasaggal mozgo koalamacit is :-)))) (majd elkerem a videot).

Kengurukkal is talalkoztak, bar nem OLYAN sokkal :)) Ezen kivul a Phillip Island-en is voltak, ahol vagy 60 ezer pingvin el, egy reszuket megtekintettek naplementekor :-)

Utjuk delre a partokon, visszafele a Havas Hegysegen vezetett. Kepeket feltoltom nemsokara, nagyon szepek.

Osszehasonlitottak mindharman a Sydney-Brisbane es Sydney-Melbourne utat (Lalat kiveve). Igazabol nem tudom, mennyire erdemes, nagyon nagy tavolsagokrol beszelunk.

A vegso konkluzio szubjektiv osszvelemenyuk alapjan: Melbourne osszehasonlithatatlan Brisbane-nel szemben, Brissie vezet nagymertekben, bar Sydney-t nem tudja utolerni dinamikaban, varoskepben, persze Sydney a beachek miatt magasan nyert.

Melbourne-ben a belvarosi reszt jartak be, illetve villamosoztak, valamit autoztak egy keveset - tehat nem allitjak, hogy mindent lattak volna - mint ahogy Brisbane-ben sem jartuk be az osszes keruletet, vagy epp itt sem (es en sem lattam ennel tobbet 2006-ban).
Melburne a sik teruleteivel, es az eklektikus voltaval es a varost korulvevo nagy ipari zonaval nem lopta be magat szivukbe ugy, mint a dimbes-dombos, zold, buja novenyzetu Brisbane vagy Sydney.

Egy kerdes a vegere: mitol europai a koztudatban Melbourne?
Csak gondoljuk, a hallottak alapjan: a muveszeti-kulturalis elettol, oktatasi rendszertol.
Melbourne-i hozzaszolasokat szivesen fogadunk :-)))

No comments: