Wednesday, January 9, 2008

Uj ev, Uj latogatok, Uj haj, Uj vinyo :-)

Hirtelen lenduletbol eltelt egy het. Elsejen bogracsoztunk ugyebar, 3-an pedig megerkezett Petra es Dome, s beleugrottak mindjart a surube. Reggel 8 korul jottek, es ahogy az a naagyon erdeklodo tipusu embereknel mar lenni szokott :)) reggeli utan irany a varos! Bencevel idegenvezetest tartottunk: kompoztunk a Belvarosba, Operahaz, The Rocks, Darling Harbour, Botanikus Kert, tengerparti vacsi, sushi ebedre, fenykepezkedes, Palm Beach, Akvarium, Kek Hegyek - a teljesseg igenye nelkul :))) 4 naprol persze lesznek fotoink is.. dehat Uj Ev, Uj Winchester :)))
Lacko kitalalta, hogy mennyivel jobb a kismilliard fotot, filmet, zenet kulso vinyon tartani. Ezzel nincs is baj /bar remlik valami kb.2-3 evvel ezelottrol, mikor ketszer is a "halal szelerol" hozta vissza a cuccaink egy reszet, de sebaj, ujra megprobaljuk :)/ tehat most, hogy a fotokat feltoltenem az oldalra iziben, mig Benoke alszik, eloszor is meg kell talalnom a hard drive-ot /fel terrabajtos, vagyis 500 gigabajtos, halozati csatlakozoval ellatott, mint megtudtam/. Meg jo, hogy mindketten onlanyok vagyunk, igy meg tudom kerdezni. Szerintem mindjart lefotozom, hogy mi van a szamitogepasztalunkon... nos, megvan, a monitor mogott lapul.. lehet valogatni, nemsokara Ti is nezhetitek!
Domeekre visszaterve: remekul viseltek az idoeltolodast, nem aludtak napkozben, sooot, este meg tarsasoztunk is, en voltam az elso, aki bepunnyadt kb.ejjel 1kor.... a tobbi nap is hasonloan zajlott, reggeli egyutt a teraszon, aztan irany a latnivalok :)). Jelenleg Melboure kornyeken lehetnek, 5 napra "leszaladtak", Philip Island, Great Ocean Road.. koalak, kenguruk.. pentek este erkeznek vissza, es szombaton repulnek a Gold Coast-ra, hogy utjukat onnan autoval Cairns fele folytassak, utkozbeni megallassal olyan helyeken, mint pl. Brisbane, a Nagy Korallzatony, Australian Zoo, Paronella Park, stb. stb. Igyexunk osszeallitani nekik egy jo kis utvonalat a kozel 2 hetre, ahol minden /najo, kozel sem, de sokminden/ erdekeset lathatnak majd.... egyebkent rendkivul jo utitarsuk van, a Lonely Planet, ajanlom minden utazonak.
Lacko fodraszkodott az elmult napokban: eloszor Bencet nyirta meg alaposan, majd tegnap ejjel magat. En holnap megyek, de nem hozza, hanem igazi fodraszhoz :)) Egyebkent lehet, hogy nem lenne baj, ha nem minden nap ejfel utan fekudnenk le, dehat jelenleg meglehetosen "bizik" vagyunk - ugy jo az Elet, ha zajlik :)))
Orsikaek most elfoglaltak, felterkepezik a varost es a lehetosegeket.
Nekunk ujraindult a nyari szunet utan a mamaklubb, jatszoklubb es egyeb szorakozasi lehetosegek, a zeneora es uszas februarban lesz ismet, meg gondolkodom, melyikre menjunk. Idojarasunk a sok esos nap utan melegebbre es nagyon parasra fordult. Legy es szunyog van boven. Extrem UV sugarzas is, ugyhogy 11-3 kozott nem nagyon mozdulunk ki a napra.
Ja, es a kocsink kesz lett. Hurra. Vettunk egy hasznalt automata valtot 950ert, es beszerelessel egyutt 1600 dolcsit fizettunk. Nem annyira hurra. Plusz a biztositas 700$. Orulet, az ember mennyit fizet, ha az automata kocsijaval baj van. Raadasul, ha uj valtot tettek volna bele, ahogy az autoszerelo gondolta volna, 3000 dolcsi lett volna cakkumpakk. Ahh. Viszont mennyivel kenyelmesebb varosban furikazni vele, mint manuallissal :))
Sydney Festival zajlik, ha minden igaz elobb-utobb vegignezem a programfuzetet is.. na, majd hetvegere :))
Bar akkor megyunk jatszani "Bence" taviranyitos autojaval es "Bence" taviranyitos hajojaval :))
Nagy a bajusz. Az autonk jo, erre most meg a dvd lejatszonk dobott egy hatast. Raadasul ez HD-s, magasfelbontasu, szamitogephez kapcsolodo, nem a legolcsobb darab /bezzeg, amig az volt, mindent lejatszott/ ugyhogy itt allunk Shrek 1-2-3 nelkul!!! Meg jo, hogy idokozben Bence kedvenceve valt az "en elmentem a vasarba" es a "torok es a tehenek" notak is napi parszor, az egyszervolt.hu oldalrol, igy potoljuk a Shrek okozta elvonasi tuneteket valamennyire, mig meg nem erkezik a Haz Ura, es allit valamit a szamitogepen, esetleg ujra installalja a dvd lejatszot. Ki kene kepeznem magam software-es es hardware-es tudomanyok teren, mert ez igy egy oooorulet :))))))
Egyebkent Bence sokat nevetgel, rendezkedik, viccelodik, fut es szalad es imadja a kerekeket :))
Mi is tortent meg? Megnezem a kepeket, es megirom, ha valamit kihagytam volna :))))

No comments: